Fırında Kolay Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
Yapımı kolay ertesi gün yiyebilirsiniz.
- 1 kilo kıl biber (Ben acı kullandım karışıkta kullanabilirsiniz)
- 6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sirke
- 2. 5 yemek kaşığı şeker
- 2. 5 yemek kaşığı kaya tuzu
Yapımı kolay ertesi gün yiyebilirsiniz.
- Biberlerimizi yıkayıp iyice kurutuyoruz. 2 3 parmak boyutunda doğruyoruz.
- Bir kapta sirke sıvı yağ şeker tuzu karıştırıyoruz.Bibere döküp harmanlıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. 7 dakika pişirdikten sonra kaşıkla karıştırıp 8 dakika daha pişiriyoruz.
- Koyacağımız kavanoz kuru olalı kapağı da kaynatıyoruz. Sıcak sıcak kavanoza dolduruyoruz.
- Aralara doğradığımız sarımsağı ekliyoruz tepsideki suyu da kavanoza koyup sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. 1 gün bu şekilde dinlendiriyoruz ertesi gün açıp tüketebilirsiniz. afiyet olsun.