Magazin Editor
Magazin Habercisi
Ramazandan kalma bir tarif bu. Sahur'a gelen misafirlerime doyurucu birşeyler yapmak istediğimden Ciğdem'de gorduğum bu firik salatasını denedim.
Yapılışı cok kolay, daha once tarifini verdiğim şekilde firik pilavı hazırlanıyor, soğuduktan sonra nar ekşisi ve arzu ettiğiniz yeşillikler doğranıp karıştırılıyor ( ben sadece maydonoz koydum).
Sozun ozu, cay yanına doyurucu birşeyler hazırlamak istediğinizde kısıra alternatif nefis bir salata.
Firik Salatası
Malzemeler:
Yapılışı cok kolay, daha once tarifini verdiğim şekilde firik pilavı hazırlanıyor, soğuduktan sonra nar ekşisi ve arzu ettiğiniz yeşillikler doğranıp karıştırılıyor ( ben sadece maydonoz koydum).
Sozun ozu, cay yanına doyurucu birşeyler hazırlamak istediğinizde kısıra alternatif nefis bir salata.
Firik Salatası
Malzemeler:
- 1 su bardağı firik
- 1 su bardağı bulgur
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salca
- 4,5 bardak su
- 1 bağ maydonoz
- zeytinyağı, tuz, karabiber, nar ekşisi
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soldurun.
- Uzerine salcasını ekleyip kavurun
- Firiği ayıklayıp (icinde taş olabilir) bir kapta bulgurla karıştırıp tencerenin icine aktarın. Kısa bir sure kavurduktan sonra uzerine suyunu, tuz ve karabiberini ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu cekene kadar pişirin.
- Pilav soğuduktan sonra geniş bir kaseye alın. Uzerine nar ekşisi ve maydanozu doğrayıp ekledikten sonra servis edin.
- Nar ekşisi yoksa limon da kullanabilirsiniz.
- Maydanozla birlikte dilerseniz dereotu da ekleyebilirsiniz.