Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fındık dolması

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 demet karalahana
  • 2 su bardağı fındık
  • 1 cay bardağı pirinc
  • 1 adet soğan
  • 1 avuc kuş uzumu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 cay kaşığı zerdecal
Pişirmek icin

  • Et suyu
Uzeri icin

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı, toz kırmızı biber
[h=3]Fındık dolması Nasıl Yapılır[/h]
  • Karalahanaları yumuşamaları icin bir tencerede hafifce haşlayın. Haşlanan karalahanaların ortasındaki damar kısımlarını keserek cıkartmak yerine sarabilecek gibi olsun diye biraz ezin.
  • Bir tava alıp, robottan gecirdiğiniz fındıkları kavurmaya başlayın. Tereyağı, pirinc, tuz, kuş uzumu, zerdecal ve karabiberi ekleyin. Beraber kavurun ve bir tabağa aktarın.
  • Boşalan tavanıza az miktarda su koyun, ince ince doğradığınız soğanı suda oldurun, şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
  • Uzerine az et suyu ve tabaktaki fındıklı malzemeleri ekleyip beraber kavurun.
  • Pişen malzemelerinizle karalahanaları sarıp, tencerenize yerleştirin. Uzerine su ve et suyu ekleyip, pişmeye bırakın.
  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızarttığınız pul biber ile servis edin.
  • Fındık dolmasını doğal meyvelerle hazırlanan ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fındık Dolmasının Puf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan once karalahanaları tuz ile ovun ve bol suda durulayın.
  • Lahananın sararken kırılmaması icin, yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşladığınız lahanayı soğuk suya batırın ve bir sure bekletin. Boylece daha kolay bir şekilde sarabilirsiniz.
  • Karalahananın damarlı kısımlarını ezmek icin, bardakların altını kullanabilirsiniz.
  • Lahanaları sararken harcı fazla doldurmayın. Aksi takdirde pirincler şiştiğinde lahana yaprakları patlayacaktır
  • Mevsim uygun ise karalahana yerine cok fazla kullanmadığımız gıda kaynaklarından ebegumeci yaprağı da kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Fındık Dolması Kac Kaloridir?

  • Fındık dolmasının bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Faydaları saymakla bitmeyen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kokeni Osmanlı mutfağına dayanan kıymalı kabak dolması veya zeytinyağlı biber dolması tarifine goz atın.