Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 20 adet Bruksel lahanası
- 1 yemek kaşığı tuz (Haşlamak icin)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 cay kaşığı kırmızı pul biber
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Bruksel lahanalarını 1 yemek kaşığı tuz ve sirke ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşladığınız Bruksel lahanalarını suzup ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. Uzerine zeytinyağını dokun, ince kıyılmış sarımsakları, tuzu ve baharatını serpin. Tum malzemeyi iyice karıştırın.
- Bruksel lahanalarını kavanozun dibi ile tek hamlede sertce bastırarak yassılaştırın. En son rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyip kızarana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alın ve hemen servis yapın.