Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ezilmiş Bruksel lahanası

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 20 adet Bruksel lahanası
  • 1 yemek kaşığı tuz (Haşlamak icin)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 cay kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • Bruksel lahanalarını 1 yemek kaşığı tuz ve sirke ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşladığınız Bruksel lahanalarını suzup ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. Uzerine zeytinyağını dokun, ince kıyılmış sarımsakları, tuzu ve baharatını serpin. Tum malzemeyi iyice karıştırın.
  • Bruksel lahanalarını kavanozun dibi ile tek hamlede sertce bastırarak yassılaştırın. En son rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyip kızarana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alın ve hemen servis yapın.