Domatesli Acur Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
Merhaba arkadaşlar elimde acur vardı bir kaç tane bende değerlendirme amaçlı bu turşuyu yaptım. Bir kanalda izlemiştim denemek istedim hadı beraber deneyelim
- 4 acur
- 4 domates
- 1. 5 kaşık kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- Kaynamış soğumuş su
- Yarım lık kavanoza 2 su bardağı yeter sanırım
Merhaba arkadaşlar elimde acur vardı bir kaç tane bende değerlendirme amaçlı bu turşuyu yaptım. Bir kanalda izlemiştim denemek istedim hadı beraber deneyelim
- İlk olarak acurları güzelce yıkıyorum ve küp küp doğruyorum.
- Sonra domatesleri küp küp şeklinde doğruyorum. Ayrı kaplarda oluyor.
- Domateslerin üzerine doğranmış sarımsakları ekliyorum sonra tuzu ekliyorum karıştırıyorum, tuz eriyor.
- Sonra limon tuzunu ekleyip karıştırıyorum. Sirke ve acurları ekleyip karıştırıyorum. Kavanoza doldurup suyunu ekliyorum. Sıkıca kapağını kapatıyorum. Bu turşuyu buzdolabında saklıyorum. Turşu hazır. Bakalım beğenilecek mi. Şimdiden afiyet olsun