Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dizme Musakka

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[h=2]Dizme Musakka Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 1 adet büyük boy bostan patlıcan
  • Yarım su bardağından biraz az zeytinyağı(patlıcanları yağlamak için)
  • 250 gr kuşbaşından biraz daha ufak doğranmış et
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, kekik ,pulbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı su karışımı(yemeğin alt kısmına fırın kabına yaymak için)
  • 1 büyük kase kaşar peyniri rendesi (ben çeçil ile karışık yaptım)
[h=2]Dizme Musakka Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Patlıcanları fotoğraftaki incelikte doğrayalım.
  2. Arkalı önlü yağlayalım yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış 240° fırında yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Etimizi tavaya alalım suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
  5. Soğanı ve biberleri ufak ufak doğrayalım. Tavaya alalım.
  6. Yağı, tuzu ve baharatları da ekleyelim. Güzelce kavuralım.
  7. Etimiz yeterince pişince ocaktan alalım.
  8. Salçamıza 2 yemek kaşığı su ekleyip iyice çırpalım.
  9. Isıya dayanıklı fırın kabımızın içine yayalım.
  10. Sonra 1 er adet patlıcan dizelim üzerlerine et soteyi onun üzerine de kaşar rendesi serpelim.
  11. Patlıcanlar bitene kadar bu şekilde devam edelim.
  12. Dizme işlemi bittiğinde en üst kata kaşar peyniri koyup ince bir dilim domates koyalım.
  13. Önceden ısıtılmış 200° fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.