[h=2]Dizme Musakka Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 adet büyük boy bostan patlıcan
- Yarım su bardağından biraz az zeytinyağı(patlıcanları yağlamak için)
- 250 gr kuşbaşından biraz daha ufak doğranmış et
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 adet sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, kekik ,pulbiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı su karışımı(yemeğin alt kısmına fırın kabına yaymak için)
- 1 büyük kase kaşar peyniri rendesi (ben çeçil ile karışık yaptım)
- Patlıcanları fotoğraftaki incelikte doğrayalım.
- Arkalı önlü yağlayalım yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza dizelim.
- Önceden ısıtılmış 240° fırında yumuşayana kadar pişirelim.
- Etimizi tavaya alalım suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
- Soğanı ve biberleri ufak ufak doğrayalım. Tavaya alalım.
- Yağı, tuzu ve baharatları da ekleyelim. Güzelce kavuralım.
- Etimiz yeterince pişince ocaktan alalım.
- Salçamıza 2 yemek kaşığı su ekleyip iyice çırpalım.
- Isıya dayanıklı fırın kabımızın içine yayalım.
- Sonra 1 er adet patlıcan dizelim üzerlerine et soteyi onun üzerine de kaşar rendesi serpelim.
- Patlıcanlar bitene kadar bu şekilde devam edelim.
- Dizme işlemi bittiğinde en üst kata kaşar peyniri koyup ince bir dilim domates koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.