[h=2]Dereotlu Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Dereotu
- İlk önce patatesleri haşlayıp tereyağı ile birlikte eziyoruz.
- Limon suyunu ve baharatlarını da atıp güzelce karıştırıyoruz.
- Elimizle çanak şekilleri vererek diziyoruz.
- Daha sonra ince kıydığımız dereotuna kenarlarını buluyoruz.
- İçi için yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız çanakların ortalarına kaşıkla koyuyoruz.
- Son olarak bir yemek kaşığı tereyağın da pul biberi hafif yakıp üzerlerine döküyoruz.