[h=2]Çıtır Bamya Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 250 gr bamya
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber, pul biber isteğe bağlı
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı normal yoğurt
- Tuz, kuru nane
- Yapmamız gereken bamyaların baş kısmını ince bir katman halinde soymak ve tuzlu ve limonlu suda 10 dk haşlamak.
- Soğuyunca önce una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
- Unun içine tuz, karabiber, pul biber eklerseniz bamyalar daha lezzetli olacaktır. Naneli tuzlu yoğurt sosuyla servis ediyoruz