Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cağla bademli ciriş otu

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salcası
  • Yarım kg ciriş otu
  • 1.5 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
[h=3]Ciriş otu yemeği Nasıl Yapılır[/h]
    • Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Uzerine soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
    • Domates salcasını ekleyip kavurmaya devam edin. Yemeğin icerisine iri doğradığınız ciriş otlarını, bulgur ve tuzu ilave edin.
    • Uzerine cıkacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayınca karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
    Ciriş Otu Yemeğinin Puf Noktaları Nelerdir?
    • Yabani otlar arasında bulunan ciriş otunun koklerini ve uc kısımlarını mutlaka temizleyin.
    • Tarife başlamadan once bol su ile durulayın ve uzerinde toprak kalmamasına dikkat edin.
    • Pişirme esnasında aromasını arttırmak icin birkac damla limon suyu ilave edebilirsiniz.
    • Ciriş otu yemeğini, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
    1 Porsiyon Ciriş Otu Yemeği Kac Kaloridir?
    Ciriş otu yemeğinin bir porsiyonu, 165 kaloridir. Zengin besin değerleriyle sunulan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Siz de akşam oğunlerinde sebze yemeklerine yer vermek istiyorsanız, kalp sağlığını korumasıyla bilinen turlu tarifine goz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.