[h=2]Buharda Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 500 gr brokoli
- 500 gr karnabahar
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı konserve mısır
- Brokoli ve karnabahar küçük dallara ayrılıp sirkeli suyla yıkanır.
- Havuç soyulup küçük küpler halinde kesilir. Kapya biber doğranır.
- Büyük çelik bir tencereye 1 litre su koyulur. Çelik makarna süzgeci tencerenin üstüne koyulur.
- Bütün malzeme çelik süzgece alınır kapağı kapatılıp orta ateşte 15 dakika buharda pişirilir.
- Soğuduktan sonra konserve mısır ve tuz ilave edilir.
- İsteğe göre sarımsaklı yoğurt veya zeytinyağı limonla servis edilebilir.