[h=2]Bostana (Urfa Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 4-5 tane domates
- 1-2 tane kırmızı biber
- 1 büyük kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Bol semizotu
- Nar ekşisi
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- İsteğe göre limon ya da limon tuzu
- Tüm malzemeler çok minik olacak şekilde doğranır ya da rondoda çekilir.
- Üzerine nar ekşisi, tuz, şeker, limon veya limon tuzu katılıp karıştırılır.
- NOT : Su hiç koymuyoruz onun yerine içine buz atıp bekletiyoruz. Buz hem serinletiyor hem de sulu olmasını sağlıyor.
Bostana Urfa yöresinde Söğülme yemeği ile birlikte yenir. Söğülme tarifim de mevcut.