Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bıldırcın, tatlı patates ve kestane puresi ile

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 4 adet bıldırcın
  • 4 adet tatlı patates
  • 15 adet kestane (Kozlenmiş)
  • 1 cay bardağı sut
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ veya zeytinyağı
  • Marine sos icin
  • 2 yemek kaşığı keciboynuzu pekmezi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, acı sos

  • Fırını 200 derecede ısıtın.
  • Bıldırcınları marine sosu ile karıştırıp 3-4 saat bekletin.
  • Kestaneleri soyun, tatlı patates ve sarımsak ile birlikte fırın torbasına koyun. İstediğiniz yağı ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 200 derecede ısıtılmış fırında, yumuşayana kadar pişirin.
  • Bıldırcınları marine sosundan alın ve fırınlayın. Patatesleri iyice ezip, icine az sıcak sut ekleyin ve pure haline getirin. Bıldırcınlar kucuk olduğu icin cabuk pişer; cok kurutmadan pişirin. Pure ile birlikte sıcak servis yapın.