- 1 dilim bal kabağı (Kup kesilmiş)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- Taze kekik
- Sıcak su veya sıcak sut
[h=3]Bal kabağı zencefilli shot Nasıl Yapılır[/h]
- Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı bir kağıt icine soyulup temizlenmiş bal kabağını, kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı ve rendelenmiş zencefili ekleyip pişirin. Kekiği kağıttan alın.
- Diğer tum malzemeleri blender’a atın, sıcak su veya arzuya gore sıcak sut ile sulu bir kıvam alıncaya kadar cırpın. Corba niyetine veya kalabalık bir misafiriniz geldiğinde kahve fincanları veya bir minik su bardağında ılık olarak servis yapın.