- 1 kg bal kabağı (Cok iri olmayan parcalar halinde doğrayın)
- 3-4 adet kuru soğan (Piyazlık doğrayın)
- 1 silme corba kaşığı un
- 1 cay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 corba kaşığı kırmızı pul biber
[h=3]Bal kabağı sinkonta Nasıl Yapılır[/h]
- Fırın kabının altına doğradığınız soğanların yarısını yayın. Uzerine bal kabaklarını yayın. Bal kabaklarının uzerine de kalan soğanları yayın. Ununu serpin.
- Zeytinyağı ve tuzu catalla cırpıp sosunu hazırlayın. Hazırladığınız sosu unlu kabakların uzerine dokun. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişirme suresi sonunda fırının icinde soğuyana kadar bekletin. Yoğurt ile servis yapın.