Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bademli Bruksel lahanası

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 kg Bruksel lahanası
  • 150 g badem
  • 15 adet kestane (Kozlenmiş)
  • 1 su bardağı ayıklanmış nar
  • 1 avuc yaban mersini
  • 15 adet kaju fıstık
  • 10 adet baby havuc
  • Sosu icin
  • Suzme beyaz peynir (İnce rendelenmiş)
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

  • Fırını 200 derecede ısıtın.
  • Bir gun onceden ciğ bademleri suda bekletin. Yumuşayınca kabuklarını soyup kurumaya bırakın.
  • Bruksel lahanasını iyice yıkayıp ikiye kesin. Sirkeli suda 10 dakika bekletip cıkarın, iyice kurulayın. Bir kapta sıvı yağ ile iyice harmanlayın. Isıtılmış fırında ustu hafif karamelize oluncaya kadar pişirin.
  • Baby havucları yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye bolun. Isıtılmış fırına atın, karamelize olunca alın.
  • Bademleri ısınmış yağsız tavada kavurun.
  • Kajuları 5 dakika kadar fırınlayın.
  • Bir kaseye Bruksel lahanasını, havuc ve tum malzemeleri alın. Sosu bir kasede iyice karıştırıp salatanın ustune dokun. Ilık veya soğuk servis yapın.