[h=2]Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- Kişi sayısına göre ayva
- Her ayva için 3-4 yemek kaşığı tozşeker
- 1-2 karanfil
- 2 çubuk tarçın
- 1 çay bardağı su
- Arzuya göre gıda boyası
- Ayvaları bekletmek için limonlu su
- Krem şanti veya kaymak
- Ayvalar ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır.
- Kararmaması için limonlu suya koyulur.
- Tüm ayvalar temizlendikten sonra tencereye koyulur.
- Üzerlerine tozşeker dökülür.
- Tencereye Karanfil ve kabuk tarçında koyduktan sonra bir kaç damla gıda boyası damlatıp pişirilir.
- Kısık ateşte yumuşayana kadar ters düz çevrilerek pişirilmelidir. Soğuduktan sonra üzeri arzu edilem şekilde süslenir.