Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 1 adet orta boy beyaz lahana (cok sıkı olmayanlardan tercih ediniz)
İc malzeme icin;

  • 3 su bardağı kırık pirinc
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 cay bardağı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı salca
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 cay kaşığı kuru nane
  • 2-3 diş sarımsak isteğe bağlı (lahana kokusunu alıyor )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Sos icin:

  • Yarım cay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su (ılık)
[h=2]Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Oncelikle lahananın yaprakları birbirinden ayrılarak bol su ile guzelce yıkanır. Geniş bir tencerede kaynayan suyun icerisine yapraklar atılarak haşlanır.
  2. Burada yaprakların hafif diri kalacak şekilde kalmasına dikkat edilir. Haşlanan yapraklar bir suzgece alınarak suzulmesi sağlanır dolma icini hazırlamak icin yağ tencereye alınarak kızdırılır.
  3. Doğranan soğanlar ve sarımsak ilave edilir pembeleşene kadar kavrulur sonra salca ilave edilerek kokusu cıkana kadar kavrulur.
  4. Sonra pirinc iyice kavrulur ve 1 bardağı sıcak su ilave edildikten sonra ocağın altı kısılarak yumuşayana kadar pişmesi sağlanır.
  5. Pişme işlemi bittikten sonra kuru nane, maydanoz, ilave edilerek dinlenmeye bırakılır.
  6. Suzulen lahana yapraklarının sert ve damarlı kısımları kesilerek veya bıcakla ezilerek hazırlanır.
  7. Ardından dinlenen ic harc duzgun bir şekilde sarılarak tencereye sıralanır.
  8. Sarma işlemi bittikten sonra tencereyi ocağa alınız uzerine zeytinyağ ve su karışımından oluşan sosu gezdirerek lahanaların hafif uzerine gelecek kadar su ekleyerek kaynamasını sağlayınız.
  9. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 30-35 dakika pişmeye bırakınız.Sonrasında yarım saat dinlendirelim oyle servis yapalım.Afiyetler Olsun.