Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 1 adet orta boy beyaz lahana (cok sıkı olmayanlardan tercih ediniz)
- 3 su bardağı kırık pirinc
- 3 adet orta boy soğan
- 1 cay bardağı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı salca
- Yarım demet maydanoz
- 1 cay kaşığı kuru nane
- 2-3 diş sarımsak isteğe bağlı (lahana kokusunu alıyor )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım cay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su (ılık)
- Oncelikle lahananın yaprakları birbirinden ayrılarak bol su ile guzelce yıkanır. Geniş bir tencerede kaynayan suyun icerisine yapraklar atılarak haşlanır.
- Burada yaprakların hafif diri kalacak şekilde kalmasına dikkat edilir. Haşlanan yapraklar bir suzgece alınarak suzulmesi sağlanır dolma icini hazırlamak icin yağ tencereye alınarak kızdırılır.
- Doğranan soğanlar ve sarımsak ilave edilir pembeleşene kadar kavrulur sonra salca ilave edilerek kokusu cıkana kadar kavrulur.
- Sonra pirinc iyice kavrulur ve 1 bardağı sıcak su ilave edildikten sonra ocağın altı kısılarak yumuşayana kadar pişmesi sağlanır.
- Pişme işlemi bittikten sonra kuru nane, maydanoz, ilave edilerek dinlenmeye bırakılır.
- Suzulen lahana yapraklarının sert ve damarlı kısımları kesilerek veya bıcakla ezilerek hazırlanır.
- Ardından dinlenen ic harc duzgun bir şekilde sarılarak tencereye sıralanır.
- Sarma işlemi bittikten sonra tencereyi ocağa alınız uzerine zeytinyağ ve su karışımından oluşan sosu gezdirerek lahanaların hafif uzerine gelecek kadar su ekleyerek kaynamasını sağlayınız.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 30-35 dakika pişmeye bırakınız.Sonrasında yarım saat dinlendirelim oyle servis yapalım.Afiyetler Olsun.