Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yumuşacık Sade Poğaça

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[h=2]Yumuşacık Sade Poğaça Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı (sarısı üstüne)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Alabildiği kadar un (6-6, 5 su bardağı)
Üzeri:

  • Susam, çörek otu, haşhaş vs.
[h=2]Yumuşacık Sade Poğaça Tarifi Yapılışı[/h]Adeta pamuk gibi yumuşacık, puf puf kabaran nefis poğaçalarımla karşınızda yine beeen
Mutlaka denemelisiniz, her şeyiyle tam ölçü garantili ve evdeki malzemelerle yapabileceğiniz çok pratik bir tarif


  1. Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırıp üzerini örterek 10 dakika ön mayalama işlemi için bekletin.
  2. Kalan malzemeleri ve azar azar unu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşacık bir hamur yapın.
  3. Hamuru yaklaşık 10 dk yoğurun, yoğurma işlemini atlamayın lütfen, ne kadar çok yoğurursanız o kadar iyi.
  4. Yoğururken seri bir şekilde ara vermeden yoğurun çünkü hamur siz yoğururken mayalanma işlemine geçiyor.
  5. Aynı şekilde hamurun ununu ne kadar az kullanırsanız o kadar iyi.
  6. Alıyor diye devamlı un eklemeyin, yoğurarak toparlamaya çalışın.
  7. Elinize ve kaba yapışmayı bırakınca siz de un eklemeyi bırakıp hamuru elinizle toparlayın. Çok az elinize yapışsa da olur hatta daha güzel olur ama kulak memesinden sert olmasın. Bunlar poğaçanın yumuşacık olmasını sağlayan küçük ama önemli ayrıntılar
  8. Üzerine kalın bez örtüp 40-45 dk mayalandırın.
  9. Dinlenen hamuru çok az yoğurarak havasını alın.
  10. İstediğiniz gibi şekillendirip sıvı yağ ile yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yerleştirin. (İsterseniz içlerini peynirli/zeytinli/patatesli vb. yapabilirsiniz. Ben sade tercih ettim ve 2 ölçü yaptım. Ama size tek ölçülü halini yazdım. Yazdığım bu ölçüyle 2 tepsi poğaça çıkıyor. )
  11. Üzerlerini örterek tepside 30-35 dakika dinlendirin.
  12. Dinlenmiş poğaçaların üzerine havasını söndürmeden yumurta sarısını sürün.
  13. İsteğe göre susam, çörek otu serpin.
  14. Isınmış 190° fırında pişirin.
  15. Tepsiden alıp üzerlerini örterek dinlendirin ve soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.