Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 300 g taze fasulye
- 2 adet yumurta
- 1 adet buyuk boy soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra ortalama 3’er santim uzunluğunda doğrayın. Fasulyeleri tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayıp suzun.
- Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin.
- Suyunu cekene dek pişirin. Domatesler suyunu cekince tuzunu ve karabiberini ilave edin. Birkac kez karıştırın.
- Ayrı bir kasede catalla hafif cırpılmış yumurtaları ilave edin. Birkac saniye karıştırdıktan sonra haşlayıp suzduğunuz fasulyeleri ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, ateşi kısın. Fasulyeler suyunu cekene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Mısır ekmeği ve ayran ile servis edebilirsiniz.