Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yumurtalı fasulye kavurması

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 300 g taze fasulye
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet buyuk boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
[h=3]Yumurtalı fasulye kavurması Nasıl Yapılır[/h]
  • Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra ortalama 3’er santim uzunluğunda doğrayın. Fasulyeleri tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayıp suzun.
  • Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Suyunu cekene dek pişirin. Domatesler suyunu cekince tuzunu ve karabiberini ilave edin. Birkac kez karıştırın.
  • Ayrı bir kasede catalla hafif cırpılmış yumurtaları ilave edin. Birkac saniye karıştırdıktan sonra haşlayıp suzduğunuz fasulyeleri ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, ateşi kısın. Fasulyeler suyunu cekene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Sunum onerisi
Mısır ekmeği ve ayran ile servis edebilirsiniz.