Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Yeşil Mercimekli Kofte Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Yeşil Mercimekli Kofte Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 4. 5 su bardağı su (mercimeği haşlamak icin)
- 1 su bardağı koftelik esmer bulgur
- 1 su bardağı koftelik bulgur
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 dal yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı domates salcası
- 1 yemek kaşığı biber salcası
- Yarım cay bardağı zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Yenibahar
- Tuz
- Oncelikle mercimeğimizi haşlamakla başlıyoruz tarifimize. Yazdığım olcude mercimek ve su bir tencereye alınıp haşlanır
- Mercimeği kontrol ediniz ve pişince uzerine bulgurları ekleyiniz ve tahta kaşıkla karıştırıp ağzını kapatınız. (En az 15 dk dinlenmeli)
- Soğanları ve sarımsağı ince ince doğrayıp bir tava alıyoruz.
- Uzerine zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Tam karamelize olmak uzereyken salcalarımızı ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
- 5 dk sonra baharatlarını ekliyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Yeşilliklerimizi yıkayıp ince ince doğruyoruz.
- Geniş bir kaba mercimekli karışımızı dokuyoruz.
- Uzerine salcalı karışımızı dokup yoğurmaya başlıyoruz.
- Sonra yeşilliklerimizi ekliyoruz ve tadına bakıyoruz.
- Eksik bulduğumuz baharat ya da yağ varsa ekliyoruz ve sıkım yapıyoruz.
Not: Marul domates ve turşuyla susleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.