Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yaz Turşusu (Yöresel Denizli Düğün Turşusu)

EvHanımı

Member
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
100
[h=2]Yaz Turşusu (Yöresel Denizli Düğün Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet iri limon tuzu
  • Tuz
  • Nane
[h=2]Yaz Turşusu (Yöresel Denizli Düğün Turşusu) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Salatalıkları ve biberleri doğruyoruz .
  2. Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su dolduruyoruz ve ocağa alıyoruz .
  3. Limon tuzunu ekliyoruz.
  4. Salatalıkların ve biberlerin rengi hafif dönünce ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Tuzu, dilimlediğiniz sarımsağı ve naneyi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  6. Ve dolapta iyice soğumasını bekledikten sonra afiyetle servis edebilirsiniz.
Etli keşkeğin, tavuklu pilavın yanına yakışan bir turşudur.
Yeşil nane yaprakları ile yapıldığında daha lezzetli oluyor fakat yeşil nane yoksa kuru nane de olabilir.
Önce suyu haşlayıp daha sonra salatalık ve biberleri ekleyerek de yapabilirsiniz.
Salatalıkların biraz sert kalması için ocakt