[h=2]Yağlı Turşu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- Yarım kilo kıl biber veya normal biber
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 kase kaynatılmış domates rendesi
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- Sirke, su ve yağ kaynatılır kaynayan karışıma doğranmış biber ilave edilir .
- Biberler sarılaşana kadar karıştırılır.
- Daha sonra sarımsak ilave edilir .
- 2 dk kadar da onunla sarımsakla çevrilir .
- Dağa sonra domates sos dökülür .
- 3 -5 dk kaynatılır. Tuzu ilave edilir .
- Kıyılmış maydanoz ilave edilir kışlık isterseniz kaynar kaynar kavanoza doldurulur .
- Ağzı sıkıca kapatılır fotoğraf takı ölçü ben bir buçuk kilo biberle yaptım o yüzden fazla çıktı bu tek ölçülük tariftir çoğalmak isterseniz ona göre malzemeyi yükseltin.
Not: taze nane de çok yakışıyor maydanozla beraber.