Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yağlama

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Yağlama Tarifi İçin Malzemeler[/h]HAMURU İÇİN

  • 4 buçuk su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 subardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İÇ HARCI İÇİN

  • 350 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 4 tatlı sivri biber
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Çeyrek bağdan biraz az ince koyulmuş maydanoz
[h=2]Yağlama Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Sütü ve suyu bir kapta ocağa alıp sıcağa yakın ılık şekilde ısıtıyoruz sonra ocaktan alıp içerisine bir paket instant maya ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz .
  2. Bu şekilde mayanın aktive olmasını sağlıyoruz.
  3. Hamuru yoğuracağımız kaba 4 su bardağı unu koyup sü sür karışımını içerisine döküp sıvı yağ ve tuzu da ekleyip yoğurtmaya başlıyoruz.
  4. Hamurunuzun gıcıklığına göre kalan yarım su bardağı kontrollü şekilde gerektikçe yoğurma esnasında hamura ekliyoruz.
  5. Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir kovan elde ettikten sonra ılık bir ortamda 40 dk üstü hava almayacak şekilde kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Hamurumuz mayalanırken biz iç harcı hazırlamaya başlıyoruz.
  7. Yarım su bardağı sıvı yağ koyduğumuz yapışmaz tavaya kıymayı alıp hafif hafif rengi dönene kadar orta ateşte kavuruyoruz .
  8. Ardından ince ince doğradığımız soğanları da ekleyip soğanlar biraz ölene kadar 7 dk beraber pişiriyoruz .
  9. Ardından sarımsak ve sivri biberleri de ekleyip biraz sotelendikten sonra sırasıyla salça ve domatesleri de ekleyip biraz özdeştikten sonra baharatlar ve tuzu da ekleyip yarım çay bardağı su koyup tüm malzemeler pişmesi için kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekip özdeşene kadar pişiriyoruz.
  10. Pişen harca maydanozları da ekleyip 3 dakika daha maydanozlar kendini bırakana kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
  11. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp hafif un serptiğimiz tepsiye aralıklı yerleştirip bi 10 dakika da hamurun dinlenmesi ve kendini bırakıp kolay açılması için 10 dakika bekliyoruz.
  12. Lavaşları hazırlayacağımız tavanın altını çok mısır ateşte açıp 4 dk kadar tavanın belli bi sıcaklığı ulaşmasını sağlayıp dinlenen hamuru teker teker açma işlemine geçiyoruz .
  13. Açılan hamur yaklaşık 20 cm büyüklüğünde oluyor ve teker teker açıp ısınmış tavada alt üst sık sık çevirerek lavaşları pişiriyoruz.
  14. Sıcak harcımızı lavaşlara tek tek bir bir buçuk yemek kaşığı dolu şekilde yayarak bütün lavaşları üst üste diziyoruz ve bitikten sonra bıçak yardımıyla dörde bölüp sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.