Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Vişneli Brownie Tarifi İcin Malzemeler[/h]
Cok lezzetli az malzemeli ve nemli bir brownie tarifi paylaşmak istiyorum;
[h=2]Vişneli Brownie Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 3 yumurta
- 1 bardaktan bir parmak eksik toz şeker (Bardak olcusu 200 ml)
- 100 gr tereyağı/ margarin
- 1/2 (yarım) cay bardağı sıvı yağ
- 200 gr cikolata (Bitter/ sutlu tercihe bağlı)
- 1/2 (yarım) bardak un
- 1 paket vanilya
- Vişne
Cok lezzetli az malzemeli ve nemli bir brownie tarifi paylaşmak istiyorum;
- Oncelikle yumurtaları, şekerle rengi acılana kadar cırpıyoruz.
- Bu esnada tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp eritiyoruz ve eridikten sonra ocaktan alıp cikolataları icine kırıp eritiyoruz.
- Eriyen cikolataları biraz karıştırıp soğutuyoruz ve yumurta karışımının uzerine dokuyoruz. Spatula ile karıştırıyoruz.
- Un ve vanilyayı da ekleyip spatulayla karıştırıyoruz.
- Yağlanmış duz bir kalıba/ borcama dokup uzerine cekirdekleri alınmış vişneleri diziyoruz.
- Onceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz. Kurdan testi yapıp cıkaralım. Ortası hafif nemli kalabilir durdukca daha katılaşacaktır.