Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Vejeteryanlar icin ciğ elma puresi nasıl yapılır?

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Elma puresi hem tek başına tuketilebilecek, hem pasta ve keklerde kullanılabilecek olan oldukca kullanışlı bir besindir. Elma, oldukca besleyici bir meyvedir. Ortalama boyda bir elma, beslenmenizde cok onemli bir yere sahip olan bir tuketim maddesi olan liften 4 gram icerir. Elma puresi, genelde fırında pişirilir ancak, elma parcalarına ceşitli işlemler uygulayarak ciğ elma puresi elde edebilirsiniz.
Adım 1
2 ya da 3 adet buyuk elmayı sıcak suda yıkayın. Kimyasal ilac kalıntıları ve haşerelerle karşılaşmamak icin organik elma kullanımını tercih etmeniz sizin acınızdan daha iyi olacaktır. Daha tatlı bir elma puresi yapmak icin ekşi yeşil elmaların yerine kırmızı tatlı elmaları tercih edin.
Adım 2
Elmaları bir sebze soyma bıcağıyla soyun ve dort parcaya ayırın. Ardından bir meyve bıcağı ile elmaların saplarını ve cekirdeklerini temizleyin. Ardından elmaları ufak parcalara ayırın.
Adım 3
Elma parcalarını bir mutfak robotuna koyun. Mutfak robotunu elmalar lapa haline gelene kadar yuksek hızda calıştırın. Elde ettiğiniz pureyi karıştırmak ve icerisinde buyuk parcaların kalıp kalmadığından emin olmak icin tahta bir kaşık kullanın.
Adım 4
Ardından, elde ettiğiniz pureye 1-2 cay kaşığı limon suyu ilave edin. Elma puresine limon suyu ilave etmek, purenin tazeliğini uzun sure korumasını sağlayacaktır. Dilerseniz elma purenizi ceşnilendirmek icin icerisine bir cay kaşığı toz tarcın ya da hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Ayrıca, elma pureniz yeteri kadar tatlı değilse şeker ya da bal ile de tatlandırabilirsiniz. Elma puresini hemen tuketin ya da en fazla bir gun saklamak uzere buzdolabına koyun.
[h=2]Uyarılar ve İpucları[/h]

Elmaların saplarını ve cekirdeklerini temizlemek icin bir elma oyacağı kullanabilirsiniz. Ciğ elma purenizi yaparken tatlı elmaları secin. Bu durumda, elma purenize ekstra şeker eklemenize gerek kalmayacaktır. Eğer ciğ elma puresini hemen tuketmezseniz elma puresi oksijenle gireceği tepkime sebebiyle kahverengi bir renk alacaktır. Eğer bir mutfak robotuna sahip değilseniz elmaları pure haline getirmek icin blender da kullanabilirsiniz. Yukarıdakilere alternatif olarak, elmaları pure haline getirmek icin peynir rendesi ya da patates ezicisi de kullanabilirsiniz. Elmanın kabuğu erimeye elverişsiz lifler ve C vitamini gibi ceşitli besinler bakımından oldukca zengindir; bu yuzden, elma puresi yaparken elmaların kabuğunu soymamak daha sağlıklı olabilir ancak, unutulmamalıdır ki, kabuğu soyulmamış elmadan yapılan purenin kıvamı istendiği gibi olmayacaktır.
Ciğ meyveler bakteri uremesine elverişlidir. Bu yuzden, yaptığınız elma purelerini hemen tuketin ya da sıkıca kapalı bir kabın icerisinde buzdolabında saklayın. İcini doldurmadan once mutfak robotunuzun fişini cekmeniz, bıcaklara ya da elektrik akımına bağlı olası sorunlarını engellemenize yardımcı olacaktır.
[h=2]İhtiyac Duyacağınız Şeyler[/h]

2 ya da 3 adet elmaKabuk soyma bıcağıMeyve bıcağıDoğrama tahtasıMutfak robotuTahta kaşıkOlcu kaşıklarıLimon suyuTarcın tozu veya hindistan ceviziŞeker veya Bal