Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Turşu Kavurması (Rize Usulü)

EvHanımı

Member
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
100
[h=2]Turşu Kavurması (Rize Usulü) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 2 yemek tabağı suda bekletilmiş turşu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Not: Ben tuz koymadım zaten turşuyu yaparken tuz eklediğim için çok tuzlu olmasın diye ve yumuşak olsun diye suda beklettim 4 dk.
[h=2]Turşu Kavurması (Rize Usulü) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Öncelikle suda beklettiğimiz turşuları güzelce doğruyoruz.
  2. Ardından yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip kızdıktan sonra soğanlarımızı doğrayıp orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurup 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı pul biberimizi ekledikten sonra güzelce kavuruyoruz.
  3. Ardından doğramış olduğumuz turşularımızı ekleyip 2 3 dk öyle kavurup afiyetle yiyoruz:)