[h=2]Turşu Kavurması (Rize Usulü) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 yemek tabağı suda bekletilmiş turşu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Not: Ben tuz koymadım zaten turşuyu yaparken tuz eklediğim için çok tuzlu olmasın diye ve yumuşak olsun diye suda beklettim 4 dk.
- Öncelikle suda beklettiğimiz turşuları güzelce doğruyoruz.
- Ardından yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip kızdıktan sonra soğanlarımızı doğrayıp orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurup 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı pul biberimizi ekledikten sonra güzelce kavuruyoruz.
- Ardından doğramış olduğumuz turşularımızı ekleyip 2 3 dk öyle kavurup afiyetle yiyoruz