Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Trilece Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Trilece Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 5 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- Yarım cay bardağı su
- 2 su bardağı un
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 3 paket krema
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1, 5 paket krema
- 1 kilo sut
- 1 su bardağı şeker
- 1, 5 paket krema
- Oncelikle keki yapmaya başlayalım; ilk olarak yumurta ve şekeri 5 dk kopurene kadar cırpılır.
- Diğer malzemeler de koyulur tekrar cırpılır buyuk diktortgen tepsiye yapılan kek karışımı dokulur.
- 180 derecede 20 dk pişirilir.
- Islatmak icin; butun malzemeleri karıştır ılıyıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Kek soğuduktan sonra uzerine kurdana delikler acılır ve ıslatmak icin yaptığımız krema kekin uzerine dokulur.
- Karemel sosu icin :6 yemek kaşığı şekeri karamelize edilir, 3 yemek kaşığı tereyağı eklenir eridikten sonra 1, 5 paket krema eklenir.
- Bir iki kere karıştırıp altını kapatılıp ve soğumaya bırakılır 1 saat dinlendikten sonra karamel sosta en son kekin uzerine dokulur. Deneyenlere afiyet olsun