Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Trilece

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Trilece Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 5 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • Yarım cay bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 3 paket krema
Kramel sos icin;

  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1, 5 paket krema
Islatmak icin:

  • 1 kilo sut
  • 1 su bardağı şeker
  • 1, 5 paket krema
[h=2]Trilece Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Oncelikle keki yapmaya başlayalım; ilk olarak yumurta ve şekeri 5 dk kopurene kadar cırpılır.
  2. Diğer malzemeler de koyulur tekrar cırpılır buyuk diktortgen tepsiye yapılan kek karışımı dokulur.
  3. 180 derecede 20 dk pişirilir.
  4. Islatmak icin; butun malzemeleri karıştır ılıyıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  5. Kek soğuduktan sonra uzerine kurdana delikler acılır ve ıslatmak icin yaptığımız krema kekin uzerine dokulur.
  6. Karemel sosu icin :6 yemek kaşığı şekeri karamelize edilir, 3 yemek kaşığı tereyağı eklenir eridikten sonra 1, 5 paket krema eklenir.
  7. Bir iki kere karıştırıp altını kapatılıp ve soğumaya bırakılır 1 saat dinlendikten sonra karamel sosta en son kekin uzerine dokulur. Deneyenlere afiyet olsun