[h=2]Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 125 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı un
- 2 paket kare sütlü veya bitter çikolata
- Hindistan cevizi veya isteğe göre
- Yumurta, margarin, sıvı yağı harmanlayalım.
- Daha sonra un, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilyalı boş kapta karıştıralım.
- Daha sonra karışımları birleştirip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra aparatla şekil verip tepsiye dizelim.
- 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Çikolataları benmari usulü eritelim.
- Soğuyan kurabiyeleri çikolataya batırıp hindistan çevizi Antep fıstığı vs. Tozuna bulayalım
Afiyet olsun.