Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Terbiyeli palamut corbası tarifi icin malzemeler[/h]
- 6 su bardağı su
- 2 palamut fileto
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy havuc
- 2 corba kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 limonun suyu
- Tuz, taze cekilmiş karabiber
- Palamut filetoyu kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Patates ve havucları soyup kup kup doğrayın.
- Suyu tencereye alıp ısıtın. Balık, havuc ve patatesi ekleyip 10 dakika pişirin.
- Kucuk bir kÂsede unu cok az suyla ezin. Yeterince tuzla birlikte corbaya ilave edip karıştırın.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısı ve limon suyunu bir kÂsede iyice cırpın.
- Corbaya azar azar ve surekli karıştırarak ilave edin. Tencereyi ocaktan indirip corbayı kÂselere paylaştırın. Taze cekilmiş karabiber serpip servis yapın.
- Terbiyeli palamut corbasını, mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
- Kullanacağınız balıklar mutlaka temizlenmiş olsun.
- Palamut, patates ve havucu su ılıklaşmaya başladığında tencereye koyun. Boylece balıklar parcalanmayacaktır.
- Corbanın dibinin tutmaması icin, karıştırma işlemini yarıda bırakmayın.
- Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanın. Bu sayede corba, daha lezzetli olacaktır.
- Pişirme işleminin ardından corbayı bir kez mikserden gecirin. Bu işlem topaklanma oluşmasını onleyecektir.
- Corbanın terbiyesini, servis edeceğiniz esnada karışıma ekleyin.
- Terbiyeli palamut corbasının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Bu tarifi, diyet listenize ekleyebilirsiniz. Farklı bir tat icin, nefis soslu palamut tarifini de deneyebilirsiniz.