Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tencerede Lokum Gibi Tavuk Tantuni

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Tencerede Lokum Gibi Tavuk Tantuni Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 500 gr tavuk goğsu (1 paket)
  • 600 gr tavuk ızgara tava (kemiksiz) (1 paket
  • Yarım cay bardağından az zeytinyağı
  • 1 buyuk boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salca (Domates+biber)
  • 1 cay kaşığı tuz
  • 1 cay kaşığı kekik
  • 1 cay kaşığı kimyon
  • Yarım cay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı kadar kaynar su
Durum icin

  • Lavaş / yufka Ekmeği
  • Marul, maydanoz, turşu. . (ne severseniz)
[h=2]Tencerede Lokum Gibi Tavuk Tantuni Tarifi Yapılışı[/h] Sadece tavuk goğsu kuru olabiliyor ya da oncesinde haşlamak gerekiyor, tavuk ızgara tava ile hem daha yumuşak hem de daha lezzetli bir tantuni yapabilirsiniz.

  1. Tavuk goğsu ve ızgara tava eti kucuk kucuk kup kup doğranır (hafif donmuş olursa cok daha kolay doğranıyor tavuk eti).
  2. Yanmaz yapışmaz tencereye zeytinyağı ve tavuklar konur, ateş harlı acılır ve kavrulmaya başlanır (yemek pişene dek hep altı acık olacak, yuksek ateş. )
  3. Tavuklar suyunu salınca (yaklaşık 3-4 dk sonra salar) tuz eklenir.
  4. Suyunu salıp tekrar cekene dek (yaklaşık 10 dk) ara ara karıştırılarak kavrulur. O sırada soğan ve sarımsak minik minik doğranır. Lazım olacak sıcak su hazırlanır.
  5. Suyunu tamamen cekince soğan ve sarımsak eklenir, karıştırmaya devam edilir (3-4 dk).
  6. Salca eklenir, guzelce ezilir ve kavrulmaya devam edilir (2-3 dk).
  7. Salca guzelce karıştıktan sonra kaynar su eklenir ve karıştırılır. Suyunu cekene dek (yaklaşık 10 dk) altı acık pişirilir.
  8. Biraz dinlendikten sonra servise hazır hale gelir. Lavaş arasına hazırladığınız tavuk tantuni ve dilediğiniz ek malzemeler konularak durum yapılır ve afiyetle yenir.