Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Tencerede Lokum Gibi Tavuk Tantuni Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Tencerede Lokum Gibi Tavuk Tantuni Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 500 gr tavuk goğsu (1 paket)
- 600 gr tavuk ızgara tava (kemiksiz) (1 paket
- Yarım cay bardağından az zeytinyağı
- 1 buyuk boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salca (Domates+biber)
- 1 cay kaşığı tuz
- 1 cay kaşığı kekik
- 1 cay kaşığı kimyon
- Yarım cay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı kadar kaynar su
- Lavaş / yufka Ekmeği
- Marul, maydanoz, turşu. . (ne severseniz)
- Tavuk goğsu ve ızgara tava eti kucuk kucuk kup kup doğranır (hafif donmuş olursa cok daha kolay doğranıyor tavuk eti).
- Yanmaz yapışmaz tencereye zeytinyağı ve tavuklar konur, ateş harlı acılır ve kavrulmaya başlanır (yemek pişene dek hep altı acık olacak, yuksek ateş. )
- Tavuklar suyunu salınca (yaklaşık 3-4 dk sonra salar) tuz eklenir.
- Suyunu salıp tekrar cekene dek (yaklaşık 10 dk) ara ara karıştırılarak kavrulur. O sırada soğan ve sarımsak minik minik doğranır. Lazım olacak sıcak su hazırlanır.
- Suyunu tamamen cekince soğan ve sarımsak eklenir, karıştırmaya devam edilir (3-4 dk).
- Salca eklenir, guzelce ezilir ve kavrulmaya devam edilir (2-3 dk).
- Salca guzelce karıştıktan sonra kaynar su eklenir ve karıştırılır. Suyunu cekene dek (yaklaşık 10 dk) altı acık pişirilir.
- Biraz dinlendikten sonra servise hazır hale gelir. Lavaş arasına hazırladığınız tavuk tantuni ve dilediğiniz ek malzemeler konularak durum yapılır ve afiyetle yenir.