[h=2]Telli Baba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şekeri suyu limonu tencerede 10dk kaynatıp soğutalım.
- Sonra içimizi hazırlayalım. Kavrulmuş kadayıfla cevizi karıştıralım.
- Sonra hamuru için derin bir kapta tüm malzemeleri koyup karıştıralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Sonra ceviz büyüklüğünde koparıp içine iç harcımızı koyup yuvarlayalım.
- Yağladımız fırın tepsisine dizelim.İsterseniz limon sıkacağına streç yerleştirip şekil verip içine harcımızı koyalım her ikisi de olur fakat bir püf noktası var ki eğer limon sıkacağında yaparsanız hamurunuz yumuşayacaktır direk fırına koyarsanız şekli istediğiniz gibi olmayacaktır eğer biraz buzdolabında bekletirseniz şekli bozulmayacaktır.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20dk pişirelim. Çıkınca soğuk şerbetimizi dökelim AFİYET OLSUN.