Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavuk Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Tavuk corbası, ozellikle kış akşamlarının en sevilen corbası. Tavuk corbası tarifi icin sitemizde birkac farklı tarif bulabilirsiniz. Genelde hasta corbası olarak da adlandırılan tavuk corbası hem sağlıklı hem de cok lezzetli corbalar arasında. Ustelik zamanınız kısıtlı ise kolay corba tarifi arıyorsanız işte bu tavuk corbası tam size gore bir tarif. Tavuk corbası bir cok farklı şekilde yapılabiliyor. Orneğin şehriyeli tavuk corbası, kremalı tavuk corbası, terbiyeli tavuk corbası, pirincli tavuk corbası gibi birbirinden guzel corba ceşitleri mevcut.
Size tavsiyem eğer arpa şehriyeli tavuk corbası yapıyorsanız şehriye miktarını asla tel şehriye miktarı ile aynı tutmayın. Cunku arpa şehriye dakikalar icinde hızla şişiyor ve siz ikinci kase tavuk corbasını katmaya gittiğinizde arpa şehriye pilavı gibi bir şeyle karşılaşabiliyorsunuz. O sebeple arpa şehriyeyi tavuk corbasına az miktarda katmaya ozen gosterin. İşte size denenmiş corba tarifleri arasında yer alan mis gibi tavuk corbası tarifi.
[h=2]Tavuk Corbası Tarifi icin Malzemeler[/h] 1 butun tavuk (suyunu corbaya, etini ayrı bir yemeğe kullanacağız).
6-7 su bardağı su
1 cay bardağı arpa şehriye
1 corba kaşığı tereyağı
3 domates (rendelenmiş)
5-6 sap maydanoz
Tuz
karabiber
[h=2]Corba Tarifi[/h] Derin bir tencereye tavuğu ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kaynadığında uzerinde biriken kopuğu bir kevgir yardımıyla alıp atın. Ateşi kısın. Tavuk yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Tavuğu tencerenin icinden alın. Tavuk suyunu bir kenarda bekletin. (Kaynatma işleminden sonra tavuk suyunun 5-6 bardak kalmasına dikkat edin. Tavuk pişerken suyunu cekerse su ekleyebilirsiniz). Ayrı bir tencereve tereyağını koyun. İcine rendelenmiş domatesi ilave edin. 3-4 dakika domatesin ciğ kokusu gidinceye kadar kavurun.
Tavuk suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şehriyeyi katın ve şehriye yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Tadını tuzunu kontrol edip ateşten alın. Uzerine incecik kıyılmış maydanoz ve karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın. Tavuk suyu corbalarda genellikle un kullanılmaz; ama corbayı kıvamlı seviyorsanız 1 corba kaşığı unu tereyağıyla sararıncaya kadar kavurup domatesi ondan sonra ekleyebilirsiniz.
NOT:Arzu ederseniz tavuk corbasına arpa şehriye yerine tel şehriye de kullanabilirsiniz.