[h=2]Tarçınlı Zencefilli Pekmezli Kurabiye Sevimli Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
- Yarım bardak pekmez
- 1 yumurta
- 1 bardaktan 1-2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- Aldığı kadar un
- Süsleme glazürü
- Tereyağ, yumurta, pudra şekeri ve pekmezi karıştıralım.
- Ardından tarçın, kabartma tozu ve zencefili ilave edip karıştıralım.
- Kulak memesi kıvamına gelinceye dek kontrollü şekilde unu ekleyelim.
- En son vanilyayı ekleyip iyice yoğuralım.
- Buzdolabına kaldırıp biraz katılaşmasını bekleyelim. Yaklaşık 20 dk dursa yeterli olacaktır.
- Masaya biraz un serpelim, hamurdan yumruk kadar alıp serpilmiş un üzerine koyalım.
- Üzerine biraz daha un serpelim.
- Yağlı kağıdı hamurun üzerine koyup merdane yardımıyla hamuru inceltelim. 1 cm kadar inceliğe ulaşınca kalıplarla şekil çıkaralım. Tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 150C°’lik fırında 15-20 dk pişirelim. Kızarma beklemeyin, hamurun rengi koyu olduğu için kızarıp kızarmadığını anlayamazsınız.
- Fırından çıkarınca biraz ılımasını bekleyelim.
- Ilıdıktan sonra tepsiden alabilirsiniz. İyice soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleme glazürü ile süsleyebilirsiniz