Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tahin soslu havuc

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
• 500-600 g havuc
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• Taze cekilmiş tuz, karabiber
• 1 limonun rendelenmiş kabuğu
• 3 dal dereotu
Tahin sos icin
• 1 su bardağı tahin
• 1 limonun suyu
• 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)

  • Havucların kabuğunu kazıyın. Yıkayıp suzdukten sonra sıvı yağla birlikte, orta-kısık ateşte, arada bir karıştırarak yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Tahin sos icin tahini, havanda ezilmiş sarımsağı ve limon suyunu catalla cırpın. Havucu tavanın icinden almadan once taze cekilmiş tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha sonra servis tabağına aktarın. Uzerine hazırladığınız tahin sosu dokun. Rendelenmiş limon kabuğunu ve ince kıyılmış dereotunu serperek servis yapın.