Magazin Editor
Magazin Habercisi
• 500-600 g havuc
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• Taze cekilmiş tuz, karabiber
• 1 limonun rendelenmiş kabuğu
• 3 dal dereotu
Tahin sos icin
• 1 su bardağı tahin
• 1 limonun suyu
• 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• Taze cekilmiş tuz, karabiber
• 1 limonun rendelenmiş kabuğu
• 3 dal dereotu
Tahin sos icin
• 1 su bardağı tahin
• 1 limonun suyu
• 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
- Havucların kabuğunu kazıyın. Yıkayıp suzdukten sonra sıvı yağla birlikte, orta-kısık ateşte, arada bir karıştırarak yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Tahin sos icin tahini, havanda ezilmiş sarımsağı ve limon suyunu catalla cırpın. Havucu tavanın icinden almadan once taze cekilmiş tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha sonra servis tabağına aktarın. Uzerine hazırladığınız tahin sosu dokun. Rendelenmiş limon kabuğunu ve ince kıyılmış dereotunu serperek servis yapın.