Magazin Editor
Magazin Habercisi
- Bir kase sultani bezelye
- Bir avuc yeşil erik (Opsiyonel)
- 4 kişilik taze gnocchi (Yaklaşık 350 g)
- 2 yemek kaşığı krem peynir
- 100 g kahvaltılık tuzsuz lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 cay bardağı zeytinyağı
- Limon kabuğu rendesi
- Bol parmesan peyniri (Uzeri icin)
- Taze nane
- Tuz
Derin bir tencereye su doldurun, erikleri atıp kaynatın. Kaynayan suya biraz tuz atın ve gnocchileri ekleyin.
Gnocchiler haşlanırken geniş bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, sultani bezelyeyi koyun ve cevirerek yumuşatın. Biraz yumuşayınca peynirleri ekleyip karıştırın. Bu arada yaklaşık 10 dakika gecmiş olmalı ve gnocchilerin de haşlanmış olması gerekiyor.
Suyun uzerine cıkan gnocchileri kevgirle alıp tavaya aktarın. Biraz cevirin ve servis tabaklarına alın.
Uzerine bol limon kabuğu rendesi, parmesan peyniri ve taze nane serpin.
Bu yemek icin sultani bezelyeyi yaz sonuna kadar yetiştiricisinden bulabilirsiniz.
Gnocchi yaparken hangi malzeme kullanırsanız kullanın, sosunun yoğun olmasına onem verin. Sosu bol ve kıvamlı olmalı. Bunu da krema, pesto sos ya da domates ile sağlayabilirsiniz. Krem peynir de malzemeye gore iyi bir alternatif.
Mantar ve bezelye soslu cnocchi tarifi icin tıklayın