Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sütlü kabak çorbası

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
sutlu-kabak-corbasi-89a624c6-ffc0-4882-97ff-7ea64201e543.jpg


[FONT=&quot][h=3]Sütlü kabak çorbası tarifi için malzemeler[/h]

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7-8 dal taze sarımsak
  • 7-8 dal taze soğan
  • 2 adet kabak (İkiye bölünüp dilimlenmiş)
  • 1.5-2 su bardağı süt
  • 15-20 yaprak fesleğen veya herhangi bir taze otun yaprağı


[/FONT]

[FONT=&quot]

[/FONT]​
[FONT=&quot][h=3]Sütlü kabak çorbası Nasıl Yapılır[/h]
Yeşil rengin hakim olduğu, lezzetli ve hafif bir sütlü kabak çorbası...


  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Dilimlenmiş sarımsak ve soğanı ekleyip, hafif renklenip yumuşayıncaya dek, 4-5 dakika kavurun. Kabakları ekleyip yüksek ateşte, 3-4 dakika daha kavurun. Süt, tuz, karabiber ekleyip bir taşım kaynatın ve kısık ateşte 20-25 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın, fesleğen yapraklarını ekleyip pürüzsüz olana dek el blender’ı veya mutfak robotundan geçirin. Daha yoğun lezzet için bu aşamada tereyağı da ekleyebilirsiniz.
  • Servis ederken üzerine suyla kıvamı seyreltilmiş yoğurt koyup, taze sarımsak serpiştirdim. Farklı bir doku olması için de kabak çekirdekleri ve Antep fıstığı ekledim.

[/FONT]
 

chiefup

New Member
Katılım
22 Eyl 2020
Mesajlar
3
Cevap: Sütlü kabak çorbası

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi:

sütlü kabak çorbası tarifi için malzemeler:

3 orta boy kabak
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
1, 5 çay kaşığı tuz
1 tablet et bulyon (isteğe bağlı)

Yapılışı: Bir bardak sütümüzü hazırlayıp bekletelim ( ılık olması için ). Kabakların dışını bıçak yardımı ile kazıyarak rendeleyelim. Soğanı yemeklik doğrayalım. Doğradığımız soğanı sıvı yağ ile kavuralım. Ununu ilave edip tekrar kavurmaya devam edelim. Rendelenmiş kabakları suyunu sıkmadan tencereye ekleyip kavurmaya devam edelim. Kabaklar suyunu salıp yumuşak bir kıvam yaratacaktır. Daha sonra sıcak suyumuzu ekleyelim ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatalım. Pişen kabakları blendırda iyice ezelim ve yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek sütümüzü ekleyelim. En son bulyon ve tuzu ekleyerek iki dakika daha kaynatalım. Deneyeceklere afiyet olsun.