Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Stollen/Noel Keki

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Stollen/Noel Keki Tarifi İçin Malzemeler[/h]HAMUR MALZEMESİ;

  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı erimiş tereyağı(1 çay bardağı sıvı yağ)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 6 adet karanfil(havanda dövülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir cimdik tuz
İÇ MALZEMESİ;

  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • 1 çay bardağı badem
  • 6 adet badem ezmesi(Şekerci lerde satılıyor)
  • 3 adet kuru kayısı
ÜZERİ İÇİN;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı dolusu pudra şekeri
[h=2]Stollen/Noel Keki Tarifi Yapılışı[/h]

  1. Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp 15 dakika bekleyiniz.
  2. İçerisine diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan hamur elde ediniz. (un markası ve bardak ölçüsü farklı olduğu için su yada un ekleyebilirsiniz)
  3. Üzerini streç film ile kapatıp 2 saat mayalanması için ılık yerde bekletiniz.
  4. Kayısıyı zar şeklinde doğrayınız.
  5. Bir kaseye portakal suyunu ve kabuğunu alıp içerisine kayısı ve üzümleri yumuşamaları için koyunuz.
  6. Bademleri bıçakla kıyınız. İri taneli olmalı.
  7. Mayalanan hamuru temiz Tezgaha un serpip 1. 5 cm kalınlığında elinizle açınız.
  8. Ortasına portakal suyunda bekleyen kuru meyveleri süzüp, bademlerle beraber alıp hamuru bohçalayınız.
  9. Sonra hamuru yoğurunuz.
  10. Fırın kağıdı serili tepsiye elinizle dikdörtgen şeklinde açınız.
  11. Parmak kalınlığında olacak.
  12. Ortasına elinizle yumuşatıp badem ezmesini(marzipan) silindir şeklinde yayınız.
  13. Diğer ucunu üzerine kapatınız. Uçlarını birleştirip sıkıştırınız. Büyük poğaça görüntüsü.
  14. Fırını 50 derece ısıtınız. Tepsiyi içerisine koyunuz. 15 dakika sonra frının ayarını 170 dereceye getirip üzeri kızarana kadar 25 -30 dakika pişiriniz.
  15. İçerisinin pişmesini bıçakla kontrol ediniz. Eğer içi yumuşak sa yani bıçak kirli çıkarsa fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürüp 15 dakika pişirebilirsiniz.
  16. Tepsiyi dışarıya çıkarıp üzerine tereyağı sürünüz.
  17. Hemen eleyerek pudra şekerini her yere serpiştiriniz.
  18. Soğuduktan sonra hemen servis yapmayınız.
  19. Mümkünse bir gün sonra ince dilimler keserek tüketilmelidir.
  20. Sert ve meyveli hoş kokulu bir ekmek kıvamındadır.
  21. Serin bir yerde üzerini hava almayacak şekilde sararsanız uzun süre bekletebilirsiniz.
  22. Mutlu ve sağlıklı yıllarınızda sevdiklerinizle beraber afiyet olsun