Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Soğan corbası tarifi icin malzemeler[/h]
Bir porsiyon soğan corbası, yaklaşık 55 kaloridir. Uzun sure tokluk hissi veren bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Başlangıc menulerini zenginleştirmek icin değişik corba tarifleri mi arıyorsunuz? Bağışıklık sistemini guclendirmesiyle bilinen yuksek proteinli balık corbası tarifi ya da kış aylarının şifa deposu brokoli corbası ilginizi cekebilir.
- Yarım kg sarı veya beyaz soğan
- 5 su bardağı su veya et suyu
- 100 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 cay kaşığı kekik
- 2 diş dovulmuş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Taze kekik
- Oncelikle tereyağını tencerede eritin. İcerisine ince ince doğranmış soğanları ekleyin ve 10 dakika kavurun.
- Pembeleşmeye başlayan soğanların uzerine un ekleyip 2-3 dakika surekli karıştırın.
- Kıvamı koyulaştığında su ilave edilip karıştırma işlemine devam edin. Kekik, dovulmuş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pişirin. Son olarak ustunu taze kekik ile susleyin.
- Soğan corbasını, zeytinyağlı biber dolması ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
- Tarifte kullanacağınız soğanın acılığını almak icin, tuz ile ovun ve bol suda durulayın.
- Soğanların parca parca olmasını istemiyorsanız, rendeleyebilirsiniz.
- Soğanın ağır kokusunu gidermek icin, suyun icerisine limon sıkabilirsiniz.
- Corbada topaklanmalar oluşmaması icin karıştırma işlemini bırakmayın. Dilerseniz, pişirme işleminden sonra mikserden gecirebilirsiniz.
- Corbanın lezzetini arttırmak icin, cıtır ekmek dilimleri ve parmesan peyniri ile karıştırabilirsiniz.
Bir porsiyon soğan corbası, yaklaşık 55 kaloridir. Uzun sure tokluk hissi veren bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Başlangıc menulerini zenginleştirmek icin değişik corba tarifleri mi arıyorsunuz? Bağışıklık sistemini guclendirmesiyle bilinen yuksek proteinli balık corbası tarifi ya da kış aylarının şifa deposu brokoli corbası ilginizi cekebilir.