Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Simit Aşı Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Bugun sizlere Gazi Antep yoresine ait Simit Aşı Tarifi vereceğiz. Bu yemek Gazi Antep yoresinde genellikle kışın yenilen bir yemek. Ve haftada bir gun, ozellikle pazar gunleri mutlaka sabah kalktığında guzel bir simit aşı yapar ev hanımları. Yanında da guzel bir turşu ile servis edilir, turşu sabah yenir mi? Bence deneyin cok guzel oluyor. Simit Aşını damak tanına gore koyu bir kıvam verebilirsiniz ben corba gibi seviyorum siz nasıl isterseniz ona gore bulgurunu ayarlayabilirsiniz. Fazla bulgur koyarsanız suyunu ceker pilav gibi olur pilav gibi değilde corba olarak daha lezzetli oluyor Simit Aşı Tarifi. Simit Aşı Tarifi kıymalı da yapılabiliyor.
[h=2]Simit Aşı Tarifinin Malzeme Listesi[/h] 2 cay bardağı, ince bulgur (simit)
Yarım yemek kaşık, biber salcası
1 yemek kaşığı, domates salcası
2 tane orta boy, soğan
Karabiber, tuz, pul biber
2 corba kaşığı, tereyağı.

[h=2]Simit Aşı Tarifi[/h] Oncelikle soğanları ayıklayalım ve ince ve kucuk doğrayalım, bir tavaya yağı alalım ve ısınmaya bırakalım. Yağ eriyince ince doğranmış soğanları ilave edelim ve kavuralım. Soğan kavrulurken biz ayrı derin bir tencereye suyu ve salcalarını ilave edelim suyunu ev halkının sayısına gore kendiniz ayarlayınız ve tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra 2 cay baradağı simit dediğimiz ince bulguru kaynayan suyun icine bırakalım. Eğer cok koyu olmasını istiyorsanız Simit Aşını bulgur miktarını arttırabilirsiniz. Soğanlar aktın rengini alana kadar kavuralım uzerine pul biber ilave edelim tercihen bir tatlı kaşığı daha sonra bir tatlı kaşığı karabiber ilave edelim ve karıştıralım. Simit aşını bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım ve icine hazırladığımız soğan sosunu ilave edelim ve bekletmeden servise sunalım. Afiyet şifa olsun efendim. Her tarifin icine sevginizi katmayı unutmayınız.