Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şehriyeli Tavuk Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba E- Tarifler takipcileri, soğuk kış gunlerinde sıcacık dumanı ustunde bir corba gibisi var mı ? Sizde benim gibi icinizi ısıtan corbayı ozellikle soğuk kış gecelerinde icmekten hoşlanıyorsanız bugun secmiş olduğum Şehriyeli Tavuk Corbası Tarifi tam size gore ne dersiniz? Şehriyeli Tavuk Corbası tarifimizin yapımı kolay lezzeti ise harika. Evet sevgili bayanlar Turk mutfağının vazgecilmez menusu corbaları bulundurmanız tavsiyesi ile bir başka ozel tarif de buluşmak uzere kolay gelsin bayanlar….
[h=2]Şehriyeli Tavuk Corbası Tarifi icin malzemeler[/h] Bir kase, tavuk eti ( haşlanıp didiklenmiş)
5 su bardağı, su
Yarım cay fincanı, şehriye
3 corba kaşığı, limon suyu
4 dal maydanoz
1 cay fincanı, tavuk suyu
1 corba kaşığı, salca, tuz
[h=2]Şehriyeli Tavuk Corbası Nasıl Yapılır[/h] Tencereye, yağı ve tavuk etlerini alalım yağ eriyince salcayı ilave edip kavuralım. uzerine su ve tavuk suyunu koyalım kaynamaya bırakalım. Kaynayınca şehriyeleri icine atalım şehriyeler pişene kadar kaynatalım. Son olarak ince doğradığımız, maydanozu ve limon suyunu ekleyelim birkac dakika sonra ocaktan alalım. Afiyet olsun.