Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Şehriyeli Pirinc Pilavı Nasıl Yapılır İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Şehriyeli Pirinc Pilavı Nasıl Yapılır İcin Malzemeler[/h]
- 2 su bardağı yıkanmış pirinc
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet tavuk bulyon
- Tuz
- Tarım cay kaşığı şeker
- 2-3 damla limon
- Oncelikle bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım ve tereyağını eritelim.
- Daha sonra icerisine arpa seviyelerini alalım ve kavuralım.
- Sonra icerisine yıkadığımız pirincleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- İcerisine tuzu tavuk bulyonu şekeri ve limon damlatarak tekrar kavuralım.
- İyice kavurduktan sonra uzerine suyu ekleyelim.Suyunu cekince altını kapatalım ve demlemeye bırakalım.Sıcak servis edelim.