Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Merhaba canlar. .
Eşsiz lezzetteki sarıyer böreğini yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
- 1 kilo yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) kg orta yağlı kıyma
- 1 büyük baş soğan
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- Tuz karabiber
Merhaba canlar. .
Eşsiz lezzetteki sarıyer böreğini yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
- Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar yağ ile kavuralım.
- Soğan ölünce kıyma ile kavurmaya devam edelim.
- Kavrulduktan sonra kuş üzümünü başka bir tavada hafif döndürdüğümüz dolmalık fıstığı tuz ve karabiberi de ekleyip döndürdükten sonra altını kapatalım.
- Yufkayı yuvarlak serelim.
- Yumurta, süt ve sıvı yağdan oluşan sos ile ıslattıktan sonra ikiye katlayıp yarım ay şekli verip tekrar soslayalım.
- Düz kısıma kıymalı harçtan yayıp rulo yapalım rulonun iki ucunu ortaya toplayarak kol böreği şekli verelim.
- Kalan sostan üzerine yayıp çörek otu ile süsleyelim. Dolapta 1-2 saat dinlendirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet Bal Şeker Olsun.