Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sarıyer Böreği

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler


  • 1 kilo yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) kg orta yağlı kıyma
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • Tuz karabiber
Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı

Merhaba canlar. .
Eşsiz lezzetteki sarıyer böreğini yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.


  1. Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar yağ ile kavuralım.
  2. Soğan ölünce kıyma ile kavurmaya devam edelim.
  3. Kavrulduktan sonra kuş üzümünü başka bir tavada hafif döndürdüğümüz dolmalık fıstığı tuz ve karabiberi de ekleyip döndürdükten sonra altını kapatalım.
  4. Yufkayı yuvarlak serelim.
  5. Yumurta, süt ve sıvı yağdan oluşan sos ile ıslattıktan sonra ikiye katlayıp yarım ay şekli verip tekrar soslayalım.
  6. Düz kısıma kıymalı harçtan yayıp rulo yapalım rulonun iki ucunu ortaya toplayarak kol böreği şekli verelim.
  7. Kalan sostan üzerine yayıp çörek otu ile süsleyelim. Dolapta 1-2 saat dinlendirelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet Bal Şeker Olsun.