Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Profiterol

livacan

Member
Katılım
25 Eki 2020
Mesajlar
36
Merhabalar bugün yılbaşı yemekleri sonrası için nefis bir tatlı tarifi vermek istiyorum:)
"Profiterol
ADIM 1
Önce kremayı hazırlayalım. Bunun için, bir sos tenceresine 2,5 su bardağı süt, 1,5 çay bardağı toz şeker ekleyelim 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştıralım.


ADIM 2
Koyulaşan kremaya 1 paket vanilin ekleyip tekrar karıştıralım ve ocaktan alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletelim.


ADIM 3
Profiterol hamurunu hazırlamak için, 1 su bardağı suyu ve 125 gram margarini bir tencerede kaynatalım. Ardından 1 su bardağı unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştıralım.


ADIM 4
Toparlanan hamuru ocaktan alıp oda sıcaklığında 15 dakika dinlenmeye bırakalım.


ADIM 5
3 adet büyük boy yumurtayı birer birer ekleyerek dinlenmiş olan hamura yedirelim.


ADIM 6
Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra 15 dakika daha dinlendirelim.


ADIM 7
Birer tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdı serili fırın tepsisine arada boşluk kalacak şekilde kaşık yardımıyla dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirelim.


ADIM 8
Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirelim ve soğuyunca bir bıçak yardımıyla altlarına delik açalım ve içlerini hazırladığımız krema ile dolduralım


ADIM 9
Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığımız bitter çikolatayı, küçük bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştıralım ve ocaktan alıp ılımaya bırakalım.


ADIM 10
İçini krema ile doldurduğumuz profiterolleri üst üste dizelim ve üstüne çikolata sosunu gezdirerek servis edelim. 18 adet profiterolümüz çıkacaktır."
Kaynak: Bizim Tarifler
Yılbaşı tarifleri yanına güzel olabilecek tatlı tarifi bence ,ben listeme ekledim sizde eklemelisiniz:)))