Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pitozis (Kaş duşukluğu)

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Kaş kaldırma nasıl yapılır? Kac gun surer? Hangi kaşlara operasyon yaptırılmalıdır? Kaş kaldırma operasyonu uzun surer mi? İyileşmesi ne kadar zaman alır? Pitozis nedir? Ust goz kapağının duşukluğu blefaropitozis ya da yaygın olarak kullanıldığı uzere kısaca pitozis olarak adlandırılır. Yaş ve cinsiyete gore değişim gosterebilmesine karşın normalde ust gozkapağı kenarı, korneanın sınırında ya da sınırı 1-2 mm orter. Pitozis durumunda ust gozkapağı kenarı, farklı derecelerde aşağıya doğru kaymaktadır. Ağır pitozislerde tum gozbebeği alanını, hatta tum korneayı ortmuş olabilir. Pitozis, kişiyi ve cevresini oldukca rahatsız eden bir kozmetik kusur oluşturur. Bunun yanında ozellikle ağır doğumsal gozkapağı pitozisleri, gormenin gelişimini engelleyebilir. Bu nedenle uygun zamanda ve uygun yontemle duzeltilmeleri zorunludur.
Kaş kaldırma operasyonunda: Duzeltmeler Duşuk kaşlar yukarı kaldırılır.

Gerekenler Tahliller yapılır (kan, idrar tahlili, EKG, akciğer rontgeni). Lokal anestezi altında yapılır, hastaneye yatmaya gerek duyulmaz, yaklaşık yarım saat surer. 7 gun sonra dikişler alınır ve tamamen iyilişme 10 gun surer.
Operasyon nasıl gercekleşir? Kas cizgizinin ust sınırından yapılacağı icin izler gizlenmiş olur. Gizli dikiş tekniği kullanıldığı icin dikiş izi fark edilmez.
Komplikasyonlar ve beklenmeyen etkiler Bir hafta icinde duzelecek morarma, asimetri.
Beklenen sonuc Operasyon en az 10 yıl etkisini surdurur.
Hekimin Tarafından Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Hastalarda hekim tarafından dikkatle takip edilmesi gereken bir kac onemli noktası vardır. Bunlar duşukluğun doğum ve oncesindemi, yoksa daha sonramı meydana geldiği, doğumda travma yaşanaıp yaşanmadığı, gozle ilgili operasyon gecirilip gecirilmediği, kas zafiyeti hastalığı ya da iki gozde duşukluk olup olmadığı, baş ve cenenin yuzde yerleşimi ve gecmiş hayatında anestezi uygulaması olup olmadığıdır.
Doğumsal duşukluk genellikle goz kurelerini oynatan kasların felci ile birlikte gorulur. Yatay eksene doğru olan şaşılıklar da duşuklukle birlikte gorulebilmektedir. Bu kişilerde sanılanın aksine goz tembelliği olmaz, ancak kırma kusurları mevcut olabilir. Daha sonradan kazanılan bir duşuklukte kas zafiyeti, progresif eksternal oftalmopleji olarak bilinen tum goz kaslarının zayıflaması hastalığı ve 40 yaşından sonra gelişen okulofarengeal distrofi adlı goz kası hastalığı akıllara gelmektedir.
Tedavisinde cerrahi yontemler, silikon ve askı yontemleri kullanılmaktadır.
Etiket Kaş kaldırma duşuk kaş doğumsal pitozis goz kapağı duşukluğu goz kası zafiyeti kas zayıflığı katarakt pitosizi pitozis şaşılık pitozis nedir duşuk kaşlar icin makyaj duşuk kaşlar kaş duşukluğu kaş duşukluğune cozum kaşları nasıl kaldırabiliriz doğal cozum kaşları nasıl yukarı kaldırılır