- 10 adet yuvarlak mini kabak
- 200 g lor peyniri
- 200 g gravyer peyniri (Rende)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
[h=3]Peynirli kabak dolması Nasıl Yapılır[/h] Kabakları tuzlayıp 1 saat bekletmek hem lezzet verir hem de kabaklara on haşlama yapmayı gerektirmez, yumuşatır.
- Kabakların icini oyup, tuzlayın ve 1 saat bekletin. Fırını 180 derecede ısıtıp kabakları 15 dakika pişirin ve cıkarın.
- Peynirler, yumurta ve unu karıştırıp kabakların icine doldurun. Peynirli kabak dolmasını 200 derecede ısınmış fırında uzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.
Dilerseniz, duşuk kalorisiyle diyet listelerine ekleyebileceğiniz kıymalı kabak dolması tarifini de deneyebilirsiniz.