Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patlıcanlı Girit kabağı

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 200 g koftelik kıyma
  • 9 adet Girit kabağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 9 corba kaşığı bulgur
  • 1 kucuk patlıcan (Minik kup doğranıp kızartılacak)
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam kıyılmış taze nane veya kuru nane
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 rendelenmiş domates
  • 1 corba kaşığı biber salcası
  • 1 cay kaşığı kekik (Taze kekik de olabilir)
  • 1 cay kaşığı kimyon
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 corba kaşığı sumak
  • Tuz
  • 1/2 cay bardağından az su (Harcın icine)
  • 1/2 cay bardağı zeytinyağı (İc malzemenin icine)
  • 1/2 cay bardağı zeytinyağı (Pişme suyunun icine)
Fırından cıkmaya yakın

  • Cedar peyniri dilimleri
  • Ekmek kırıntısı
Servis icin

  • Suzme yoğurt
[h=3]Patlıcanlı Girit kabağı Nasıl Yapılır[/h] @sevims_kitchen
3.494 takipci
Sevim Yatıkkaya

  • Kabakların ust kısmından kapak şeklinde kesip, icini oyun. Bıcakla kesikler atın ki doldurunca ici rahat pişsin. Kıymayı kıyılmış sarımsak ve minik kıyılmış kuru soğanla cok az kavurun (Yağ koymayın, kıyma yağını ve suyunu salacaktır. Ayrıca fazla kavurmayın cunku kabakla beraber tekrar pişecek). Ocaktan alın ve diğer malzemelerle birleştirin.
  • Kabakların icini tıka basa olmayacak şekilde doldurun. Doldurduğunuz kabakları bir fırın kabına veya dokum tencereye sıralayın. Kabakların yarısından daha az miktarda icine biraz salca ilave ettiğiniz sıcak suyu koyun. Uzerine yarım cay bardağı zeytinyağı gezdirip 180 derece fırında, aşağı yukarı 40-45 dakika, once kapaklı, 10 dakika da kapaksız pişirin. Pişme suresini kontrol ederek kendinize gore ayarlayabilirsiniz.
  • Fırından cıkmaya yakın kabakların kapaklarını kaldırıp dolmaların uzerine cedar peyniri dilimlerini koyup kapağı kapatın. En uste ekmek kırıntısı serpiştirin. Peynir eriyip, ekmek kırıntıları hafif kızarınca fırından cıkarın ve suzme yoğurtla servis edin.
Kinoalı girit kabağı tarifi icin tıklayın